Telefon: 8827 1787
Boghandel Lukket
Telefon Lukket


Adresse:
Falkoner Alle 13, 1.
2000 Fredriksberg

Opgavesamling i Makroøkonomi


Skrevet af Michael Andersen
1. Udgave 2005
ISBN: 978-87-90328-38-8
234 sider
Beskrivelse
Denne opgavesamling er udarbejdet med henblik på at skulle kunne anvendes som hjælperedskab til undervisningen i Samfunds- og Makroøkonomi på HD-, HA- og Polit. studiet samt andre studier med tilsvarende pensum i Makroøkonomi.

Opgavesamlingen indeholder opgaver med besvarelser til de mest gængse emneområder i Makroøkonomi. I tilfælde hvor forskellige lærebøger anvender forskellige måder at præsentere modellerne, er det valgt at tage udgangspunkt i Olivier Blanchards 'Macroeconomics', men hovedparten af opgavesamlingen kan anvendes i forbindelse med alle de normalt anvendte lærebøger.

Makroøkonomi opfattes traditionelt som svært, da faget indeholder mange modeller og mange sammenhænge, som det er vigtigt at have styr på, og fordi undervisningen og eksamen retter sig lige så meget mod at forstå økonomiske mekanismer som mod at give svar på konkrete spørgsmål. Derfor er en stor del af opgaverne i denne opgavesamling direkte rettet mod en gennemgang af modeller og begreber, ligesom besvarelserne er udarbejdet med henblik på at give en grundig forklaring af de økonomiske modeller og mekanismer.
Download filer
Nedenfor kan du downloade Indholdsfortegnelse, Forord og endelig eventuelle løsninger til opgaver i kompendiet. På den måde kan du få en smagsprøve af kompendiet, inden du køber det.
De fleste af filerne er gemt i PDF-format, som du kan åbne med Adobe Acrobat Reader.