Telefon: 8827 1787
Telefon Lukket


Adresse:
Falkoner Alle 13, 1.
2000 Fredriksberg

Kompendium i Makroøkonomi - Pensum på dansk


Skrevet af Mads Wadstrøm
Morten V. Schroeder

3. udgave 2019
ISBN: 978-87-93088-27-6
176 sider
Beskrivelse

Dette kompendium har til formål at give dig den bedst mulige forudsætning for at klare dig godt til din eksamen i Makroøkonomi. Dette opnås ved at kombinere teori med regneeksempler – præcis som til din eksamen. 

Kompendiet er udarbejdet primært til studerende, der er i gang med at gennemføre faget Makroøkonomi på en videregående uddannelse. Kompendiet er således skræddersyet til studerende, der læser én af HA-uddannelserne, Statskundskab, Polit, Oecon, BSc og finansøkonom i Danmark. 


Bemærk! Indenfor Makroøkonomi findes der to typer pensum. Årsagen er at forfatteren Blanchard i 2017 udgav en ny version af sin lærebog, som væsentligt ændrede flere dele i hans tilgang til Makroøkonomi. Der er dog stadig mange studier i Danmark, som bruger den klassiske tilgang, som bruges i dette kompendium. ASPIRI vil derfor snarest muligt udgive to kompendier i Makroøkonomi, så tjek gerne dit pensum op imod indholdet, så du vælger rigtigt.

Begge forfattere af kompendiet har i flere år undervist inden for makroøkonomi og ved derfor, hvad der plejer at komme til eksamen og hvilke udfordringer, den studerende således typisk møder. Derfor ved vi også, at destuderende søger et kompendium der er så læsevenligt, overskueligt og eksamensrelevant som muligt.

Kompendiet er et såkaldt "pensumkompendium" og ikke blot et opslagsværk. Derfor kan de studerende læse kompendiet son en pensumbog fra A til Z og rent faktisk forstå faget Makroøkonomi. Derudover indeholder kompendiet gode eksamensråd samt nyttige makroøkonomiske former som ikke erinkluderet i din amerikanske lærebog.

For at gøre kompendiet ekstra anvendeligt til eksamen er der løbende opstillet teoretiske definitioner og opgaveløsningsmetoder, som du skal kunne til din eksamen. Bagerst i kompendiet er der desuden en opslagsliste, så du lynhurtigt kan finde ud af, hvad f.eks. BNP står for, eller hvordan man beregner skattemultiplikatoren. På denne måde er kompendiet både velegnet som pensumlæsning i løbet af året, og som et effektivt opslagsværk til opgaveløsning i undervisningen og til eksamen.

Download filer
Nedenfor kan du downloade Indholdsfortegnelse, Forord og endelig eventuelle løsninger til opgaver i kompendiet. På den måde kan du få en smagsprøve af kompendiet, inden du køber det.
De fleste af filerne er gemt i PDF-format, som du kan åbne med Adobe Acrobat Reader.