Telefon: 8827 1787
Boghandel Lukket
(åbner 10:00)
Telefon Åben
(lukker 14:00)


Adresse:
Falkoner Alle 13, 1.
2000 Fredriksberg

Kompendium i Obligationsret


Skrevet af Frederik Alfast Damm
Oscar Møllgaard

2. udgave 2021
ISBN: 9788771731088
124 sider
Beskrivelse

Kompendium i Obligationsret er udarbejdet for at skabe et overblik over pensum i faget Obligationsret, der udbydes på de danske universiteter.

 

Kompendiet er rettet mod studerende på de danske universiteter, som følger faget, men kan anvendes af alle, der ønsker en pædagogisk introduktion til fagets væsentligste principper.

 

Kompendiet anses ikke som en erstatning for fagets pensum, men som et supplement til lærebøgerne. Formålet er at hjælpe jurastuderende med at opnå en bedre forståelse af obligationsretten, herunder ved at systematiserelærebøgernes indhold gennem en pædagogisk fremstilling og ved hjælp af simple figurer.

 

Kompendiet kan således benyttes sideløbende som supplement til læsningen samt  eksamensforberedelsen og er direkte anvendeligt til eksamenen.

 

Endvidere giver kompendiet de studerende en indføring i, hvordan en eksamensbesvarelse i Obligationsret bør struktureres, herunder, hvilken struktur, som bør anvendes samt hvilke emner, der er påkrævede i en eksamensbesvarelse.

 

Kompendiet er baseret og systematisk udformet efter de emner, som gennemgås i faget Obligationsret. 

 

Kompendiet er siden sidste udgave fra 2012 blevet opdateret i henhold til fagets nuværende pensum. Det betyder blandt andet, at indholdet vil basere sig på store dele af Torsten Iversens fremstilling af obligationsretten. Ligeledes vil gældsbrevsloven og læren om ejendomsforbehold i mindre grad end tidligere præge fremstillingen.

 

Kompendiets forfattere, Oscar Møllgaard og Frederik Alfast Damm, er begge jurastuderende ved Københavns Universitet og arbejder medobligationsretlige problemstillinger på deres respektive arbejdspladser. 

Download filer
Nedenfor kan du downloade Indholdsfortegnelse, Forord og endelig eventuelle løsninger til opgaver i kompendiet. På den måde kan du få en smagsprøve af kompendiet, inden du køber det.
De fleste af filerne er gemt i PDF-format, som du kan åbne med Adobe Acrobat Reader.