Telefon: 8827 1787
Boghandel Lukket
(åbner 10:00)
Telefon Åben
(lukker 14:00)


Adresse:
Falkoner Alle 13, 1.
2000 Fredriksberg

Kompendium i Tings- og kreditorret


Skrevet af Frederik Alfast Damm
Oscar Møllgaard

1. udgave 2023
ISBN: 978-87-7173-133-0
233 sider
Beskrivelse

Kompendium i Tings- og kreditorret er udarbejdet med henblik på at skabe et overblik over pensum i faget Tings- og kreditorret, der udbydes på Københavns Universitet. Det er således målrettet studerende, der følger faget, men det kan anvendes af alle, der ønsker en pædagogisk introduktion til de væsentligste principper inden for tings- og kreditorret.

Indholdet er baseret på Peter Mortensens fremstilling af sikkerhed i fast ejendom, virksomhedspant, fordringspant, tinglysningssystemet og tingsretten samt Ulrik Rammeskow Bang-Pedersens fremstilling af kreditorretten. Følgende udgivelser er anvendt:

  • Peter Mortensen: Virksomhedspant og fordringspant – sikringsakter og ekstinktion (2014)
  • Peter Mortensen: Sikkerhed i fast ejendom (2014, 2. udg.)
  • Peter Mortensen: Uddrag af Indledning til tingsretten (2019)
  • Peter Mortensen: Digital tinglysning for studerende (2019, 2. udg.)
  • Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen: Kreditorerne (2019, 3. udg.)

Kompendium i Tings- og kreditorret skal ikke ses som en erstatning for pensum i faget Tings- og kreditorret, men som et supplement til lærebøgerne og pensumartiklerne. Formålet er at hjælpe jurastuderende med at opnå en bedre forståelse af tings- og kreditorretten, bl.a. via en systematisering af lærebøgernes indhold og brug af simple figurer.

Kompendiet er direkte anvendeligt under eksamen og indeholder en række gode råd til eksamensforberedelse. Det erstatter desuden udgivelser, som baserede sig på fagets tidligere pensum.

Download filer
Nedenfor kan du downloade Indholdsfortegnelse, Forord og endelig eventuelle løsninger til opgaver i kompendiet. På den måde kan du få en smagsprøve af kompendiet, inden du køber det.
De fleste af filerne er gemt i PDF-format, som du kan åbne med Adobe Acrobat Reader.